Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  19/04/2010
Data da última atualização:  19/10/2010
Autoria:  NAMORATO, H.; MIRANDA, G. V.; SOUZA, L. V. de; OLIVEIRA, L. R.; DELIMA, R. O.; MANTOVANI, E. E.
Afiliação:  HERALDO NAMORATO, UFV; GLAUCO VIEIRA MIRANDA, UFV; LEANDRO VAGNO DE SOUZA, Dow Agrosciences - SP; LUCIMAR RODRIGUES OLIVEIRA, UFV; RODRIGO OLIVEIRA DELIMA; EDER EDUARDO MANTOVANI, UFV.
Título:  Comparing Biplot Multivariate Analyses with Eberhart and Russell’ method for genotype x environment interaction.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 4, p. 299-307, Dec. 2009.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to compare the multivariate methods GGE (Genotype main effects and Genotype x Environment interaction) and AMMI (Additive Main effects and Multiplicative Interaction) with the method of Eberhart and Russell for interpreting genotype x environment interaction. The AMMI and GGE analysis explained around 50% of the sum of squares of the genotype x environment interaction, whereas the method of Eberhart and Russell explained only 9.1 and 15.8% each year. The cultivars classified as minor contribution to the genotype x environment interaction by methods of AMMI and GGE were also the same classification method of Eberhart and Russell. The AMMI and the GGE biplot analyses are more efficient than the Eberhart and Russell. The GGE biplot explains a higher proportion of the sum of squares of the GxE interaction and is more informative with regards to environments and cultivar performance than the AMMI analysis.
Palavras-Chave:  Genotype x environment interaction; Interação genótipo x ambiente; Melhoramento genético; Método de Eberhart e Russell; Métodos multivariados.
Thesagro:  Milho; Zea Mays.
Thesaurus Nal:  Breeding.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA14820 - 1ADDAP - PP
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoPESSANHA, K. L. F.; MENEZES, J. P. de; SILVA, A. dos A.; FERREIRA, M. V. da; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de. Impact of whole millet extruded flour on the physicochemical properties and antihyperglycemic activity of gluten free bread. LWT - Food Science and Technology, 111495, v. 147, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional